ASOVI

Rođer Federer otkrio šta će raditi kad ode u igračku penziju

Tenis mi je dao previše, bio sam oko ove igre predugo, rekao je Švicarac

G. Š.

Rodžer Federer

Foto: Arhiva


Švicarski teniski as Rodžer Federer (Roger) djelimično je odgovorio na pitanje šta će raditi nakon subote, kada ode u igračku penziju

Neću biti duh

- Samo želim da navijači znaju da neću biti duh, smiješno je jer sam pričao sam sa Bjonom Borgom prije početka turnira i rekao mi je da se nije vratio na Vimbldon 25 godina. To boli na neki način svakog teniskog navijača, mislim potpuno je razumljivo njegov život, njegovi razlozi, ali mislim da ja neću biti takav tip, rekao je Federer i dodao:

- Tenis mi je dao previše, bio sam oko ove igre predugo. Zaljubio sam se u previše stvari, volim da vidim ljude opet. I to želim da navijači znaju, vidjet ćete me opet, samo nikada više kao igrača. E sad, šta ću raditi, koja će mi uloga biti, to još ne znam, ali još ću razmisliti o tome.

Nije zadovoljan, ali je - kako kaže, sretan zbog odluke da završi karijeru.

Prava odluka

- Znam da je to prava odluka, prošlo je nekolio mjeseci, bilo je strešno da ne procuri, jer su svi stalno pitali kada se vraća Rodžer, kakva su mu koljena. Čitat ću mnogo stvari koje ste pisali, televizijski sadržaj koji ste pravili. Dobro je što sam rekao u četvrtak, jer su ljudi mogli da dođu u London, od tada sam samo trenirao. Proveo sam vrijeme sa djecom, sa svakodnevnim životom. Želim to da uradim, da se vidim sa svima, a onda da odem na odmor sa porodicom. Savršen je trenutak da pričam sa Mirkom i sa Lejver kup timom da vidimo šta ćemo dalje, rekao je Švicarac.

Više o temi Roger Federer

LIČNOST DANA
Rodžer Federer: Oproštaj u dublu s Nadalom
NA VRH

Podijeli članak na