IZRAEL

Đoković u Tel Avivu otkrio koga smatra za najvećeg rivala u karijeri

To je posebno rivalstvo i nadam se da ćemo igrati još, pošto to donosi uzbuđenje ljubiteljima sporta širom svijeta, izjavio je Đoković

Federer, Nadal i Đoković na Lejver kupu. Twitter

E. Ć. / Telegraf.rs

27.9.2022

Novak Đoković stigao je u Tel Aviv gdje će odigrati turnir. Inače, Đoković je u Izrael stigao iz Londona, nakon nastupa na Lejver kupu s kojem se požalio i na povredu zgloba.

- Trenirao sam skoro dva sata i bilo je u redu. Osjećam se dobro, sretan sam što je ta mala povreda sada iza mene. Nadam se da će ostati tako kako želim tokom turnira - rekao je Đoković.

Đoković je mnoge iznenadio odlukom da zaigra u Tel Avivu.

- Propustio sam nekoliko velikih turnira ove godine. Razmišljao sam o rasporedu, nisam mogao da idem u SAD i razgovarao sam s timom da vidim šta treba da igram. Volim da povežem dvije-tri sedmice turnira, a već sam imao zakazan Lejver kup, tako da je ovo došlo u pravi trenutak. Također, prošlo je mnogo vremena otkad sam bio ovdje, imao sam i kondicionog trenera i agenta iz Izraela - izjavio je Đoković.

Potom je odgovorio i na pitanje koga smatra za najvećeg rivala.

- Bez sumnje je to Rafa (Rafael Nadal). Još je tu, igrali smo najviše međusobnih mečeva u historiji tenisa. To je posebno rivalstvo i nadam se da ćemo igrati još, pošto to donosi uzbuđenje ljubiteljima sporta širom svijeta. Alkaraz (Carlos Alcaraz) je sada broj jedan i Gren slem šampion, lider mlade generacije, onda Medvedeva, Cicipasa (Tsitsipas), Rubljova (Rublev)… Logično je da mlađi dolaze i da oni nose sport, ali ne odustajemo tako lako Nadal i ja - poručio je Đoković, prenosi Telegraf.rs.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.