VELIKI RIVALI

Otac Rodžera Federera: Više boli nam je nanio Đoković nego Nadal, posebno boli jedna titula

Švicarac je u taj-brejku petog, odlučujućeg seta imao 8:7 i 40:15 na svom servisu, ali je Đoković režirao veliki preokret

Velika trojka svjetskog tenisa: Federer, Nadal i Đoković. Twitter

E. Ć.

29.9.2022

Otac odnedavno penzionisanog tenisera Rodžera Federera (Roger), Robert za švicarski "Tages Anzeiger" rekao je kako je njegovoj porodici više bola i tuge nanio Novak Đoković nego Rafael Nadal.

Federer se prošlog vikenda oprostio na Lejver kupu u Londonu. On je u paru igrao s Rafaelom Nadalom, za kojeg je isticao da mu je tokom karijere bio najveći rival. Isto smatra i Španac za Federera. 

- Ðoković nam je nanio više bola nego Rafa. Posebno ostaje u sjećanju taj London 2019. godine kada je Rodžer imao dvije meč lopte u finalu Vimbldona na svoj servis. Svi smo već vidjeli tu titulu u njegovim rukama - prisjetio se Robert Federer. 

Podsjetimo, Federer je u taj-brejku petog, odlučujućeg seta imao 8:7 i 40:15 na svom servisu, ali je Đoković režirao veliki preokret i na kraju osvojio titulu prvaka na Vimbldonu.





Federer stariji se prisjetio i polufinala US Opena 2010. i 2011. godine. I tada je Federer imao po dvije prilike da pobijedi Đokovića, ali se srbijanski as izvukao. 

Inače, Federer i Đoković su odigrali 50 međusobnih duela, a Novak ima 27 pobjeda.

Jedan od najvećih tenisera svih vremena Rodžer Federer u penziju je otišao sa 20 osvojenih Gren slem titula, ima jednu manje od Đokovića i dvije od Rafaela Nadala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.