TORINO

Cicipas eliminirao Medvedeva kao uvertiru za meč s Đokovićem

Cicipas će u posljednjem kolu u direktnom meču sa Rubljovom odlučiti o drugom putniku u polufinale iz grupe u kojoj će Đoković biti prvi, bez obzira na ishod duela sa Medvedevim

Stefanos Cicipas danas bio sjajan. AP Photo / Antonio Calanni

S. S.

17.11.2022

Stefanos Cicipas je pobijedio Danila Medvedeva sa 2:1, u drugom kolu grupne faze Završnog turnira u Torinu i eliminisao Rusa, bez obzira na ishod mečeva posljednje runde. Prvi set riješio je brejk grčkog tenisera na samom startu – 6:3.

U drugom je viđena drama. Stiglo se do taj brejka u kojem je Medvedev poveo 4:1, a onda je Cicipas vezao četiri poena. Grk je imao prvu meč loptu kod rezultata 6:5, a onda je imao još dvije šanse da završi meč.

Ipak Medvedev je izdržao, stigao do 12:11 i prve set lopte na svoj servis koju je iskoristio i poravnao. U trećem setu ruski igrač vodio je 5:4 i servirao za pobjedu, ali je propustio tu šansu i kasnije u taj brejku sa čak 7:1 Cicipas je osigurao trijumf.

Cicipas će u posljednjem kolu u direktnom meču sa Rubljovom odlučiti o drugom putniku u polufinale iz grupe u kojoj će Đoković biti prvi, bez obzira na ishod duela sa Medvedevim.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.