BIO VIDNO ISCRPLJEN

Đoković se oglasio nakon potresnih momenata: Ruke su mu se tresle od umora

Za to je zaslužna kombinacija raznih stvari. Neću otkrivati detalje, ne želim da otkrivam svoje stanje rivalima, rekao je Đoković

Đoković: Nisam se mučio sa određenim dijelom tijela, moje cjelokupno fizičko stanje je preuzrokovano dužinom meča. Screenshot

E. Ć.

18.11.2022

Novak Đoković pobijedio je danas Danila Medvedeva poslije tri seta (6:3, 6:7 i 7:6) i više od tri sata igre na Završnom mastersu u Torinu. 

Bio je to pravi maratonski meč iako nije imao rezultatski značaj jer je Đoković već ranije izborio narednu rundu, dok Medvedev ni u slučaju pobjede nije imao matematičke šanse za prolaz dalje. Srbijanski teniser je nakon meča bio vidno umoran.


- Bio sam veoma umoran jer je na terenu bila velika borba. Nisam se mučio sa određenim dijelom tijela, moje cjelokupno fizičko stanje je preuzrokovano dužinom meča i velikim brojem dugačkih poena. 

Između prva dva susreta na turniru sam imao dan pauze i osjećao sam se svježe pred početak duela sa Danilom. Bio sam nešto nervozniji jer sam znao da ću igrati protiv jednog od najboljih tenisera i najvećih rivala u prethodnom periodu. Želio sam da pobijedim bez obzira na to što sam već obezbijedio plasman u polufinale.

Uvijek želim da pobijedim protiv Medvedeva, ovaj meč je pokazao koliko smo obojica mentalno jaki. Danil je želio da okonča sezonu pobjedom, a ja nisam htio da izgubim. Ne želim da kalkulišem, nikad to nisam radio. Želim da pobijedim svaki put. Svaki meč sa glavnim rivalima je zlatna prilika za trijumf, neću igrati zauvijek - rekao je Đoković.

U nekoliko navrata se vidjelo kako je Đoković iscrpljen, ruke su mu se tresle i u takvom stanju je lice "krio" peškirom.

- Za to je zaslužna kombinacija raznih stvari. Neću otkrivati detalje, ne želim da otkrivam svoje stanje rivalima. Svi imaju dane tokom kojih se ne osjećaju dobro, za mene je danas takav dan. Ponosan sam što sam pronašao način i pobijedio, dugovao sam to samom sebi i mom timu. Uvijek dajem 100 odsto mogućnosti - dodao je Đoković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.