U 91. GODINI

Preminuo legendarni teniski trener Nik Boletijeri

Putem društvenih mreža od njega se opraštaju mnogobrojni teniseri i teniserke

Boletijeri: Preminuo je u 91. godini u svom domu. Twitter

A. Č.

5.12.2022

Legendarni teniski trener, Nik Boletijeri (Nick Bollettieri) preminuo je u 91. godini u svom domu, a putem društvenih mreža od njega se opraštaju mnogobrojni teniseri i teniserke.

Još 20. novembra u javnost je izašla vijest da je Boletijeri preminuo, vrlo brzo je to demantovano, ali ovoga puta su se oglasili i brojni teniseri i teniserke kojima je Nik bio mentor.

Dugu oproštajnu poruku ostavio je Tomi Has, koji je upravo pod vođenjem Boletijerija napravio neke od najvećih uspjeha u čitavoj karijeri.

- Toliko uspomena, ne znam gdje da počnem. Niki, hvala ti za tvoje vrijeme, znanje, posvećenost, ekspertizu i želju da podijeliš svoje znanje i da me mentorišeš. Dao si mi mogućnost da pratim svoje snove. Bio si sanjar i pretvarao si snove u javu, pionir našeg sporta i jedan koji se neće ponoviti. 

Nedostajat ćeš mi u akademiji, nedostajat će mi naše priče o tenisu, kako pokazuješ svoj ten, blistave zube. Nedostajat će mi golf sa tobom, Tai Chi pokušaji da me "prevariš", izjedanje Snikersa i trčanje u grmlje poslije toga. Hvala još jednom za sve - napisao je Has.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.