TENIS

Slučajnost ili nova provokacija: Prekinut meč Đokovića u Australiji

U jednom momentu i voditelj meča se odlučio ispričati Novaku

Đoković: Slavio protiv Šapovalov. Facebook

N. R.

6.1.2023

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira u Adelaidu, pošto je u četvrfinalu bio bolji od Denisa Šapovalova (Shapovalov) iz Kanade sa 2:0 u setovima (6:3, 6:4)

Tako je tokom ovog meča viđeno dosta oscilacija u Novakovoj igri, utisak je da on polako hvata formu pred povratak na Australijan open.

Meč je obilježio i kratak prekid na početku meča pri rezultatu 2:1 u prvom setu kada je uslijedio vatromet zbog kojeg su oba igrača izrazili svoje negodovanje jer je prekid potrajao nekih deset minuta.



U jednom momentu i voditelj meča se odlučio ispričati Novaku, na što je legendarni teniser odgovorio: - Vjerovatno je to bilo zbog pravoslavnog Božića -, rekao je na engleskom, a onda je i na srpskom rekao - Svima koji slave sretno Badnje veče-. 

Slučajno ili ne, dobro je poznata prošlogodišnja drama kada je Novaku Đokoviću zabranjen nastup na Australian Openu 2022. godine, nakon što je protjeran iz zemlje zbog statusa vakcinacije. Nije bio vakcinisan protiv covida-19, pokušao se vratiti na teritorij uz izuzeće koje je konačno odbijeno i izbačen je neposredno prije početka turnira nakon što je proveo nekoliko dana u pritvorskom centru.

Dobio je i trogodišnju zabranu pristupa. Ali obveza vakcinisanja je u međuvremenu ukinuta u Australiji, a Đoković je dobio vizu nakon što mu je u novembru ukinuta zabrana putovanja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.