AUSTRALIJAN OPEN

Rafaelu Nadalu paklen žrijeb kao braniocu titule u Melburnu

Dosta igrača bi moglo da bude neugodno za Španca

Nadal: Prvi nosilac na Australijan openu. Twitter

N. R.

12.1.2023

Rafael Nadal brani titulu najboljeg tenisera na Australijan openu i čeka ga težak zadatak. Za razliku od Novaka Đokovića koji je bio malo sretniji na žrijebu.

Španjolac ne samo da se nalazi u nešto slabijoj formi u poslijednje vrijeme, već će sada morati da prođe „bos preko trnja“ ako želi da dođe do prilike da odbrani trofej.

Inačem, Rafa je prvi nosilac na takmičenju, poslije odustajanja sunarodnjaka Karlosa Alkarasa (Carlos Alcaraz) i čeka ga paklen žrijeb. U tom dijelu su još Danil Medvedev, Stefanos Cicipas (Tsitsipas), Frensis Tijafo (Frances Tiafoe), Janik Siner (Jannik Sinner). 


Dosta igrača koji bi mogli da budu dosta neugodni za Nadala. Prvi rival mu je Britanad Džek Drejper (Jack Draper), a onda bolji iz okršaja dvojice Amerikanaca, Brendona Nakašime (Nakashima) i Mekenzija Mekdonalda (Mckenzie McDonald).

U trećem kolu mogao bi da ide na Jošihita Nišioku (Yoshihito Nishioka) i to je dio u kom ne bi trebalo da ima nekih većih problema. Međutim, u četvrtom kolu mogao bi na Tijafoa, momka koji ga je izbacio u osmini finala US opena. Ako bi prošao njega, čekao bi ga najvjerovatnije Danil Medvedev u četvrtfinalu, a u polufinalu bi mogao to da bude Stefanos Cicipas.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.