SPORT

Skauti Bayerna pozvali Šehovića u minhenski klub

Kadet Željezničara učestvovao na kampu "Otvorena vrata"

B. B.

8.7.2016

Skauti jednog od najvećih fudbalaskih klubova na svijetu minhenskog Bayerna pratili su kamp bh. fudbalskih nada "Otvorena vrata", nakon čega su prišli Rami Šehoviću i ponudili mu prelazak u Bayern. 

Šehović (18), igrač kadeta Željezničara  igrom slučaja došao je na Kamp kako bi pratio dešavanja, ali nakon što je Elwin Hadžić, štoper iz Dortmunda otkazao, organizatori su Šehovića zamolili da odigra dvije utakmice za dva dana što je on i prihvatio sa zadovoljstvom. Mladi Šehović je svojim igrama  zadivio skaute Bayerna tako da je već jučer zajedno sa svojim menadžerom Amsalom Boškailom boravio  na prvom treningu Bayerna. U narednih nekoliko dana Šehović treba da potvrdi svoj kvalitet . 

Osim ovoga, kamp u organizaciji Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine koji je prošle subote održan u glavnom bavarskom gradu Minhenu ostaće upamćen po mnogo čemu lijepom. Osim što je bio i jedan od najorganiziranijih i najkvalitetnijih kampova održanih do sada, prvenstveno jer su na njemu učestvovali momci  bh.korijena  koji igraju u klubovima poput Olimpik Liona, ST. Ettijena, Dortmunda, Frankfurta, Studgarta, Bohemiasa, Rapida, Nanta i drugih.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.