SPORT

Boston prepustio Philadelphiji prvi izbor na draftu

Avaz.ba

19.6.2017

Tri dana prije održavanja ovogodišnjeg NBA drafta, Boston Celticsi i službeno su potvrdili kako su svoje pravo prvoga izbora prepustili Philadelphia 76ersima i to u zamjenu za treći izbor na ovogodišnjem draftu i jedan izbor prvoj rundi u nekoj od sljedećih nekoliko godina.

c.

Philadelphia se željela pomaknuti s trećeg na prvo mjesto na ovogodišnjem izboru novih igrača kako bi bila sigurna da će u svoje redove moći dovesti iznimno darovitog razigravača Markellea Fultza sa Sveučilišta Washington. Fultz je prošloga tjedna bio u trening-kampu Philadelphije.

Momčad Philadelphije će tako drugu godinu zaredom prva birati na NBA draftu, lani je izabrala Australca Bena Simmonsa koji je ozlijedio stopalo samo nekoliko dana prije početka sezone te još nije zaigrao u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu. Usto, Sixersi su još dva puta u klupskoj povijesti birali prvi, 1973. kada su angažirali Douga Collinsa i 1996. kada su izabrali Allena Iversona.

Ovo je osmi puta kako će neka momčad dvije godine zaredom birati prva na draftu, posljednji puta to pravo imali su Cleveland Cavaliersi koji su 2013. izabrali Anthonyja Bennetta, a 2014. Andrewa Wigginsa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.