SPORT

Transferi uživo| Kondogbija može u Valenciju, ali pod ovim uvjetima

A. Z.

19.7.2017

Jedna od najvećih enigmi prethodnih nekoliko vodećih garnitura Intera bio je i ostao - Foffrrey Kondogbija. I vjerovatno će tako biti i narednih godina

Momak koji je Monacu prije dva ljeta plaćen 31 plus sedam miliona eura i koji je na Giuseppe Meazzu stigao kao ogromno pojačanje, do dan danas nije uspio da iznese breme velikog pojačanja i pokaže da zaista vrijedi toliki novac.

Zbog toga, jasno je, Inter bi voieo da se francuskog veziste ratosilja kako zna i umije, a upravo se kao svjetlost na kraju tunela pojavila - Valencija. 


Ugledni španski list Super Deporte, inače usko povezan s svim dešavanjima na Mestalli, tvrdi da je uprava Valencije obnovila interesovanje za Kondogbiju i da je velika želja sadašnjeg sportskog direktora Jose Ramona Alechanka.  

Poveznica, i to vrlo snažna, u ovoj priči je i agencija koja predstavlja Kondogbiju, čuvena Dojen Grupa, koja je usko povezana s prvim čovekom Valencije Peterom Limom, te jednim od najmoćnijih agenata današnjice Jorgom Mendesom.

Te tri strane usko su sarađivale godinama unazad, pa ne bi bilo čudno da umiješaju svoje prste i u ovaj posao. Posebno jer Kondogbija prvobitno nije želio da ode, ali je i on valjda sam shvatio da mu budućnost na Meazzi nije baš svjetla.

Doduše, Inter ima određene uvjete od kojih ne želi da odstupi. U Valenciji su prvo razmišljali o pozajmici Kondogbije, ali onda su pristali i da uđu u razgovore oko potencijalnog transfera. Ali, Inter ne daje nikakve popuste. Nerazuri su svjesni da ne mogu da dobiju ono što su dali za Condogbiju prije dva ljeta, ali hoće da povrate svaki eurocent mogući iz ovog propalog transfera. 

Kondogbija je postao i teret Interovom budžetu, jer njegova plaća od 3.500.000 eura (i tako sve do ljeta 2020. godine) svakako ne opravdava ono što on radi na terenu, a s obzirom na odredbe finansijskog fer-pleja i velike planove Luciana Spallettija i cijele aktuelne vlasničke strukture kluba, potreban je svaki euro kako bi se opravdali troškovi.

Inter sada pokušava da nađe način da se "opere" zbog još jedne ogromne greške u procjeni. Da li će Valencija nasjesti?

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.