SPORT

Službeno: Conte potpisao novi ugovor sa Chelseajem

A. Z.

19.7.2017

Antonio Conte ostaje u Chelseaju, a primirje između Italijana i londonske uprave konačno je potpisano. 

Chelsea je sinoć na svojim službenim stranicama potvrdio radosnu vijest o tome da je italijanski stručnjak potpisao novi, dvogodišnji ugovor.

Time je konačno završena svaka i najmanja špekulacija o tome da će Conte podnijeti ostavku iako je napravio čudo osvojivši titulu u prvoj sezoni. 

Mnogo se pričalo i pisalo o njegovom nezadovoljstvu zbog pasivnog klupskog čelništva u prijelaznom roku, a ni u klubu nisu sretni zbog Conteove odluke da precrta Costu i Matića iz svojih budućih planova. 

Chelsea i Conte spustili su loptu na zemlju i dogovorili nastavak saradnje. Najviše na zadovoljstvo navijača koji su zavoljeli Italijana nakon svega što je ljetos napravio za klub iz Londona.

Veoma sam sretan što sam potpisao novi ugovor s Chelseajem. U prvoj sezoni smo radili žestoko da bi ostvarili nešto veliko, na šta sam veoma ponosan. Sada moramo raditi još žešće da bi ostali na vrhu. Chelseajevi navijači pružili su mi veliku podršku otkako sam došao ovdje i drago mi je za nastavljamo zajedno dalje - rekao je Conte nakon potpisa. 

Sada se ponovo spominju velika imena, pa se tako sa Stamford Bridgeom posljednji povezuju Morata, Aguero, Belotti, Alex Sandro, Danilo i Llorente. Neko od ovih igrača sigurno bi trebao pojačati Plavce uoči početka nove kampanje u Premier ligi.

Bez tog obećanja, Conte sigurno ne bi pristao na potpis novog ugovora.

Zasad su doveli samo Rudigera i Bakayoka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.