SPORT

Preokret: Neymarov tata kupio kartu za Pariz

A. Z.

19.7.2017

Mnogi su se jučer podrugljivo smijali španskom listu "Marca" koja je objavila da Paris Saint Germain namjerava da obori svjetski rekord kupovinom zvijezde Barcelone Neymara.

Neki i dalje ne mogu da povjeruju jer misle da poznati list kao dio mašinerije Reala namjerno podbada Katalonce, ali ovog podneva bura stiže baš iz poznate španske pokrajine.

Naime, Radio Katalonija objavio je ekskluzivnu informaciju da je otac napadača Barcelone rezervirao avionsku kartu i da danas leti u Pariz kako bi se susreo sa čelnicima Svetaca. Ne vjerujemo da će se tata zaputiti u Diznilend...

I nije to prvi put da Neymar da Silva senior sjedne u avion i ode na pregovore s drugim klubom. Slično je radio i sa Realom prošlog ljeta, ali se nije sporazumio sa Florentinom Perezom, mada je na krilima tih sastanaka uspio da izdejstvuje novi, mnogo bolji ugovor za svog sina u Barceloni.

Ko zna, možda sa bogatim gazdama PSG-a ovoga puta bude imao više sreće, a podsjećamo da Brazilac ima u ugovoru s katalonskim klubom klauzulu o slobodi od 222 miliona eura koja je lako isplativa za vicešampiona Francuske. 

Ukoliko bi se posao realizirao bio bi to najskuplji transfer u historiji fudbala.

Neymar je trenutno u Tokiju s ekipom Barcelone na pripremama za novu sezonu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.