SPORT

Najskuplje pojačanje u historiji Partizana, a spreman da igra samo 20 minuta

(A. Z.)

23.7.2017

Seydouba Soumah debitirao je za Partizan u meču prvog kola Superlige Srbije protiv Mačve, koju su crno-bijeli dobili s uvjerljivih 6:1.

Izgledao je solidno na terenu, ali je vidno da mu nedostaje fizičke spreme, što je malo čudno kad igrača predstavite kao najksuplje pojačanje u historiji kluba.

Nogometaš iz Gvineje plaćen je 1,65 miliona eura i partijama na terenu očekuje se da opravda uloženi novac.

Crno-bijele u utorak možda očekuje i najvažnija utakmica u borbi za plasman u Ligu šampiona. Ekipa Miroslava Đukića dočekuje grčki Olympiakos. Upravo zbog toga, očekivanja od Soumaha su velika, ali on nije spreman za više od 20 minuta igre.

On je odličan igrač i najbitnije je da uđe u fizičku formu. Još nije u top formi, polako ga spremamo. Mislim da nije spreman za više od 20 minuta protiv Olympiakosa - rekao je Đukić na konferenciji za štampu poslije meča s Mačvom.

Bivšeg igrača Slovana iz Bratislave spremaju polako, ali postoji mogućnost da će njegove dobre partije biti potrebne odmah na početku sezone, s obzirom da crno-bijeli igraju za Evropu.

Pritisak svakako jeste na Soumahu, uložen je veliki novac, za ovo podneblje, u njega i kako stvari stoje, morat će veoma jako da radi kako bi opravdao zvanje – najskuplje plaćenog igrača u historiji kluba, prenosi B92.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.