Real odredio cijenu: Za Modrića 500 miliona, a za Ronalda i Benzemu...

Avaz.ba
01.08.2017 13:35

Transfer sapunica ovog ljeta još traje, a mediji se "hrane" pričama o Neymarovom prelasku u PSG.

U svakoj priči potencira se da će francuski klub platiti otkupnu klauzulu koja stoji u njegovom ugovoru sa Barcelonom, a koja iznosi 222 miliona eura.  To bi bio najveći transfer svih vremena, ali Neymarova klauzula ne samo da nije najveća u španskom fudbalu, već čak sedmorica igrača vrijede više, po mišljenju svojih poslodavaca. 

Tako, recimo, klub koji bude želio Cristiana Ronalda i Karima Benzemu, a da se pritom ne može dogovoriti sa Realom, morao bi "kraljevskom klubu" da plati milijardu eura!

James Rodriguez, Gareth Bale i Luka Modrić imaju u svom ugovoru otkupnu klauzulu u iznosu od 500 miliona eura, dok je Toni Kroos procijenjen na 300 miliona eura.

Toliko po novom ugovoru iznosi i otkupna klauzula Lea Messija.  

Tek onda dolazi Neymarovih 222 miliona eura. Naravno, otkupna klauzula nije "sveto pismo", jer uvijek postoji mogućnost dogovora klubova, kao nedavno u slučaju Jamesa. Bayern je Kolumbijca doveo na pozajmicu, sa mogućnošću otkupa ugovora za dvije godine, po deset puta manjoj cijeni nego što je njegova procijenjena vrijednost u ugovoru sa Realom.

Tagovi

Real Madrid
NA VRH