SPORT

Barcelona blokirala isplatu 26 miliona eura bonusa Neymaru

Fena

1.8.2017

Barcelona je blokirala isplatu 26 miliona eura bonusa za Neymara, čekajući rasplet priče oko Brazilčeva mogućeg transfera u PSG, tvrdi neimenovani izvor iz katalonskog kluba, prenosi agencija AFP.

"Tih 26 miliona eura je deponirano kod javnog bilježnika, dok ne bude jasno ostaje li kod nas", izjavio je neimenovani izvor iz katalonskog kluba za AFP.

Radi se o bonusu koji je Neymar dogovorio prije godinu dana, kad je Brazilac produžio ugovor s Barcelonom do 2021. godine, iako je i tada PSG bio zainteresiran za njegovo dovođenje.

Tim je ugovorom originalna odštetna klauzula povećana sa 200 miliona na 222 miliona eura, ali ni to čini se ne predstavlja prepreku za čelnike PSG-a, koji žele dovesti Brazilca u svoju ekipu.

Nakon uspješnih pripremnih nastupa na sjevernoameričkom kontinentu, gdje je dobrim dijelom zahvaljući Neymarovim majstorijama Barcelona uspjela pobijediti Juventus, Manchester United i Real Madrid, Brazilac se nije sa saigračima vratio u Europu, već je otputovao u Kinu, gdje je učestvovao u promotivnim kampanjama tokom kojih nije želio komentirati mogući odlazak u PSG.

Barcelona će u srijedu prijepodne nastaviti s pripremama za nadolazeću sezonu, a tada bi se i Neymar ponovo trebao priključiti ekipi. Međutim, španski mediji sa sjedištem u Barceloni izrazili su u utorak sumnjaju da će se Neymar na tom treningu doista pojaviti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.