SPORT

Bešiktaš napada Ligu prvaka: Stigli golgeter i stoper

Avaz.ba

2.8.2017

U turskom šampionatu odavno ne postoji golgeter od kojeg strahuju ne samo odbrane u ligi nego i u Evropi. Prije nekoliko sezona tu su bili Drogba, Van Persie (u formi), Webo, Yilmaz, Bajić...

Ipak, Bešiktaš je odlučio da dovede provjereno ime u vrhu napada te u odbrani pred nove izazove u prvenstvu i Ligi prvaka.

Alvaro Negredo i Aymen Abdennour trebali bi do kraja sedmice i zvanično postati novi fudbaleri Bešiktaša.

Takav dogovor postignut je poslije cjelodnevnih pregovora u Valencijinim prostorijama na Mestalli, gdle su prisustvovali Negredov menadžer, predstavnik Bešiktaša, i jedan od najmoćnijih turskih agenata Ahmet Bulut,  

Televizijska kompanija beIn Sport javlja da su se sve tri strane usaglasile oko detalja i postigle načelni dogovor oko duplog transfera, koji bi Valenciji trebao donijeti pristojnu zaradu. Prema brojnim, opet nepotvrđenim informacijama, Valencija bi trebala zaraditi oko 14 miliona eura. Tačnije, šest miliona za Negreda i još osam za Abdennoura.

Želja čelnika Bešiktaša je jasna, za Ligu šampiona dobiti još dva iskusna pojačanja, odnosno da nekadašnji Realov stoper Pepe dobije kvalitetnog igrača u srcu odbrane, uz jednog prekaljenog golgetera naprijed.  

Detalji još nisu objavljeni, a sve bi trebalo da bude jasnije u narednim danima. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.