SPORT

Borussia rekla NE: Odbijena ponuda Barcelone za Dembelea

Avaz.ba

10.8.2017

Izgleda da nema ništa od transfera Ousmane Dembélé u Barcelonu, bar za sada.

Svjetski mediji objavili su da su Barcelona i Borussia Dortmund dogovorili posao, da se očekuje ozvaničenje i to u narednih nekoliko sati, te da bi njemački klub trebao dobiti između 120 i 130 miliona eura za 20-godišnjeg krilnog napadača. Borussia je, međutim, saopćila da je ponuda odbijena. 
Ponuda ne odgovara kvalitetima igrača i trenutnoj situaciji na tržištu - saopćio je klub iz Dortmunda, ne navodeći o kojoj je sumi riječ. 

Dembele je, s druge strane, odlučio da ode.  On se danas nije pojavio na treningu, i to bez objašnjenja.  

Dembele se nije pojavio na treningu. Nismo mogli da stupimo u kontakt sa njim. Ne znamo gdje je - rekao je trener Dortmunda.  

Mediji su otkrili gdje se nalazi - na putu ka Kataloniji. "El Mundo deportivo", međutim, javlja da Barcelona ne zna gdje se Dembele nalazi, pozivajući se na izvore iz vrha kluba. Borussia je jednog od najvećih evropskih talenata prije samo godinu dovela iz Rennaisa za 15 miliona eura. 

Dembele je u prvoj sezoni u Borussiji postigao deset golova i upisao čak 22 asistencije na 50 utakmica. Barcelona je pokušala da dovede Coutinha, ali je Liverpool odbio sve ponude, uključujući i posljednju od 100 miliona eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.