SPORT

Conteova utrka sa vremenom: 160 miliona za 17 dana

Avaz.ba

14.8.2017

Još 17 dana ostalo je do kraja prijelaznog roka, a kako pišu engleski mediji, i igrači su stali uz Contea. Jasno je da tim sa ovako malim brojem fudbalera ne može da iznese sezonu.

Neke informacije ukazuju da je Italijan dobio gotovo 160 miliona eura koje može da potroši na četiri igrača. U svijetlu transfera ove sezone, to i ne izgleda mnogo u ovom trenutku, a mnogi se boje da će Conte srljati i da mu vrijeme istječe. Prva ponuda, tačnije nova, upućena je Leicesteru za Lesteru za Dannya Drinkwatera. Prva od 20 miliona eura je odbijena, ali se vjeruje da će "Lisice" za 30 prodati vezistu koji bi trebao pojačati konkurenciju u veznom redu poslije odlaska Nemanje Matića. 

Najskuplje pojačanje trebao bi biti Virgil van Dijk. Southampton ne želi da ga proda Liverpoolu, ali je sa Chelseajem druga priča pa se Conte nada da će završiti posao za gotovo 60 miliona eura, mada čini se da "Saintsi" za Holanđanina traže više. 

Treći je Alex Oxlade-Chamberlain kome ističe ugovor sa Arsenalom sljedeće godine. I njega želi Liverpool, ali ako Chelsea zaista plati 50 miliona za engleskog reprezentativca, čini se da bi Arsenal prihvatio takvu ponudu, pošto su Redsi nudili 35. I na kraju, pokušaj da se dovede još jedan desni bek, Cancelo iz Valencije je bio meta Juventusa, ali oni su odustali, a sada ga hoće Inter. Chelsea nudi 25 miliona eura za Portugalca, ali je on posljednji na listi prioriteta. 
Navijači su skeptični, pomenuta četverica bi pojačala konkurenciju, ali, sem Van Dijka, ostali nisu ono što su pristalice "Plavaca" očekivale ovog ljeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.