SPORT

Transferi uživo: Nikola Kalinić novi je igrač Milana

Avaz.ba

15.8.2017

Hvala Fiorentini na svemu, ali želim napraviti korak dalje u karijeri. To je Milan. Znam da me žele i ja želim njih - rekao je Nikola Kalinić 4. jula, i time najavio transfer na San Siro.

Rossoneri nisu odmah željeli potpisati hrvatskog napadača jer je klub iz Firence tražio previše novca. Zato je Milan čekao finiš prijelaznog roka kako bi Viola spustila cijenu jer ne želi zadržati nezadovoljnog igrača, što bivši igrač Hajduka svakako jest.

Također, čekao se odlazak Carlosa Bacce, a Kolumbijac je sada dogovorio transfer u Villarreal na jednogodišnju posudbu vrijednu 2,5 miliona eura, što je bio znak da se operacija Kalinić realizira, a italijanski mediji tvrde da će u četvrtak transfer postati i služben.

Dva kluba dogovorila su transfer za 25 miliona eura, a lijevi bek Luca Antonelli ipak neće biti dio svega toga, već će ostati na San Siru. Viola će dobiti spomenuti novac koji će potrošiti na dolazak Giovannija Simeonea iz Genoe.

Dakle, službena potvrda Kalinićevog velikog transfera očekuje se svakog sata, eventualno dana, i time će biti završena jedna od najvećih transfer sapunica ovog ljeta. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.