SPORT

Barca planira potrošiti sav novac od prodaje Neymara: Dvojac stiže na Camp Nou

Avaz.ba

16.8.2017

Cijena još nije dogovorena, ali transferi će se desiti uprkos protivljenu Liverpoola i Borussije Dortmund. Barcelona će u narednih nekoliko dana završiti transfere Philippea Coutinha i Ousmana Dembelea.

Još se ne zna koliko će Katalonci na kraju platiti za dvojicu ofanzivaca, ali nema nikakave dileme da će obojica koštati preko 100 miliona eura i da će Barca na njih dvojicu potošiti sav novac zarađen od prodaje Neymara. Čak će morati i da doplati.

Liverpool i Borussia su pokušavali pritiskom na svoje zvijezde da stopiraju transfere, ali Barcina ponuda je bio jači pa su Coutinho i Dembele čvrsto riješili da po svaku cijenu prijeđu na Camp Nou.

Prema pisanju katalonskih medija, Coutinho je jasno stavio do znanja čelnicima Liverpoola i Jiugenu Kloppu da više nema namjeru da igra za njih i da je odigrao svoje posljednje minute u timu Redsa. Zbog toga nije ni bio u konkurenciji za mečeve protiv Watforda i Hoffenheima.

Slična situacija je i s Dembeleom. Njemački paparaci su ga jučer uhvatili kako iznosi stvari iz kuće i sprema se za selidbu.

On već danima ne trenira sa Milionerima i čeka zeleno svjetlo iz kluba za prelazak u Cataloniju. Problem je cijena s obzirom da Borusija traži 150 miliona eura (uključujući bonuse) što Barca ne želi da plati i drži Di Mariju u rezervi kao alternativu.

Uprkos ljutnji i protivljenju iz Njemačke i Engleske, Barca će pobijediti u ove dvije bitke i najvjerovatnije u narednih sedam dana promovirati Dembelea i Coutinha kao najveća pojačanja ovog ljeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.