SPORT

Kovačić ima dogovor s velikanom i odlazi iz Reala

Avaz.ba

22.8.2017

Mateo Kovačić oduševio je na početku nove sezone i u dvije utakmice protiv Barcelone pokazao svu raskoš svog talenta. 

Hrvatski fudbaler učinio je Lionela Messija gotovo nevidljivim, zbog čega je na sebe privukao još veći interes evropskih velikana. Prije svega u redu stoje Liverpool i Juventus te čekaju rasplet situacije. 

Španski mediji danas pišu kako je 'Kova' nezadovoljan minutažom u Realu i prežestokom konkurencijom pa da razmišlja o promjeni sredine. 

Klubovi koji ga žele nude mu mjesto prvotimca, čak i igrača oko koje će se slagati ekipa. Diario gol tako piše, a svi relevantni engleski mediji prenose, da je Jurgen Klopp postigao usmeni dogovor s Kovačićem i da bi Liverpool mogao realizirati taj transfer. Navodi se da će Coutinho otići u Barcu, a Hrvat na Anfield., piše večernji.hr.

Kada bi Real napravio takav potez, to bi djelovalo kao ludost jer je Kovačić još mlad, pred njim su najbolje godine, a talent koji je pokazao daje naslutiti da bi mogao biti ključni igrač kraljevskog kluba u sljedećih deset godina. Zbog toga je teško vjerovati da bi se odrekli takvog dijamanta, ali Zidaneova rečenica s konferencije ipak je probudila sumnju. Naime, novinari su ga pitali o mogućnosti odlaska nekoliko igrača. 

- Zadovoljan sam s ekipom, svi igrači mi se sviđaju i volio bih da ostanu. Međutim, do 31. avgusta ima dosta vremena i sve je moguće, rekao je Zidane. U engleskim i španskim medijima ne navodi se koliko bi redsi platili, ali sigurno je da Real ne bi tražio malo. Primjerice, As je prije nekoliko dana pisao da je Juventus ponudio 75 miliona eura za Kovačića, a madridski klub to je glatko odbio. Dakle, ako bi ga kojim slučajem i prodao, kupca bi 'izuo iz cipela'...


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.