SPORT

Pari Sen Žermen i Monako postigli dogovor: Ovo je cifra za koju Mbape dolazi na Park prinčeva

(A. S.)

31.8.2017

Posljednje vesti iz Francuske glase da je konačno postignut dogovor Pari Sen Žermena (Paris Saint Germain) i Monaka (Monaco) o detaljima transfera Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe) na Park prinčeva.

Ni fiksnih 180 miliona eura kao što se najavljivalo, ni pozajmica s obaveznim otkupom ugovora na kraju sezone kao što je glasila druga opcija.

Konačan sporazum Pari Sen Žermena i Monaka glasi: 135 miliona eura plus 35 miliona kroz bonuse. Dakle, može da dostigne visinu od 170 miliona eura na kraju.

Bonusi su ubačeni kako bi PSŽ zaobišao probleme sa finansijskim fer-plejom jer samo fiksni dio obeštećenja ulazi u trošove za ovu godinu, a troškovi za bonuse će biti prebačeni na sljedeću.

Ovo može da znači i da je PSŽ osigura prodaju jednog od skupljih igrača do kraja prijelaznog roka. Tako bi do ponoći mogli da budu prodati Julijan Draksler (Jullian Draxler) ili Anhel Di Marija (Angel). Možda Lukas Moura (Lucas) ili Pastore.

Inače, Mbape je obavio ljekarske preglede u trening kampu francuske reprezentacije i čekao se samo konačan sporazum dva kluba o drugom najvećem transferu u historiji fudbala. Čak i bez bonusa, iznad Mbapea je samo Nejmarov (Neymar) transfer.

Sve je spremno za bombu posljednjeg dana prijelaznog roka, čeka se Mbapeova fotografija u dresu Pari Sen Žermena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.