SPORT

Senzacija: Ronaldinjo se vraća u Barcelonu!

Avaz.ba

19.9.2017

Barcelona je ovog ljeta doživjela težak udarac nakon što joj je PSG 'ukrao' Nejmara (Neymar) plativši njegovu odštetu od 222 miliona eura, kolika je bila klauzula u ugovoru. 

Barca nikako nije mogla spriječiti taj transfer pa je vrlo brzo krenula u traženje njegove zamjene.

I tako je stigao Osman (Ousmane) Dembele iz Borussije Dortmund za vrtoglavih 105 miliona eura plus nekoliko desetaka miliona koji će dolaziti kroz bonuse. 

Ipak, za Barcu tu nije bio kraj mukama. 

Dembele se, naime, povrijedio u utakmici protiv Hetafea (Getafe). Da stvar bude gora, potrebna mu je operacija i neće ga biti na terenu tri do četiri mjeseca. Sada je nastala panika, s obzirom na to da Barca igra na nekoliko frontova, možda će im nedostajati jedan igrač. Kako je prijelazni rok završen i do januara se ne mogu kupovati igrači, u klubu razmišljaju o tome da dovedu nekog slobodnog igrača.

Tako se razvila ideja koju su neki mediji senzacionalno objavili. 

U Barcu bi se mogao vratiti Ronaldinjo (Ronaldinho)! Brazilac danas ima 37 godina, daleko je od pravog fudbala, više igra humanitarne susrete. Ipak, možda bi mogao odigrati neke utakmice u kupu kada bi se glavne zvijezde odmarale. Navijači zasigurno ne bi imali ništa protiv jer on je njihov idol, igrač kojeg su obožavali. U Barcu je došao 2003. godine i s klubom osvojio sve što se moglo. Dva puta je u tom razdoblju bio najbolji igrač svijeta i jedna je od klupskih legendi, piše večernji.hr.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.