SPORT

Barca stigla sa posljednjom ponudom, Klopu prijeti otkaz!

Avaz.ba

14.11.2017

Barcelona je sve ubjeđenija da će uspjeti da dovede Kutinja (Coutinho) ovog januara, spremili su ponudu od oko 120 miliona eura, Liverpul ne popušta, traže 30 više s bonusima, moguće rješenje je dolazak Andre Gomeša (Gomes) kao "kusura".

Ali, Klop (Klopp) ima druge ideje, da vrati Susa iz Milana koji bi koštao 35 miliona i da dovede još nekoliko igrača, prije svih Van Dajka (Dyck).


Transfer saga

Transfer saga će trajati čitav januar, predstavnici Barcelone navodno već imaju dogovor sa Kutinjom koji će zarađivati oko sedam miliona eura po sezoni, spreman je da se odrekne velikog novca kako bi stigao na Kamp Nou.

Inače, ostrvo je obišla vijest da će Liverpul otpustiti Klopa na kraju sezone ako ne uspije da se plasira u "Top 4", ili ne osvoji neki trofej. Jasno, "Redsi" ciljaju i kupove, izgubili su dva finala, ali bi neulazak u Ligu prvaka bio dodatni udarac.

Britanski novinari tvrde da su u klubu izgubili strpljenje, da izostanak iz Lige prvaka ili još jedna godina bez trofeja, znači sigurnu šut kartu za harizmatičnog Nijemca.

Zbog toga je i Klop navodno blizu odluke da proda Kutinja, vjeruje da bi dolaskom dva ili tri igrača, tačnije prije svega jačanjem odbrane uspio u namjeri da zadrži posao, na ljeto stiže Nabi Keita, pa bi njegov dolazak svakako značio velike promjene u veznom redu.

Sa Maneom i Kutinjom, uz dovođenje špica i jačanje odbrane to bi bio tim po ukusu Nijemca koji nije uspio prošlog ljeta da nađe rješenja za bokove i štoperske pozicije. Robertson ne igra, Klajn (Cline) je doživio težu povredu, što će dodatno opteretiti tim.

Borba za "Top 4"

U ovom trenutku Liverpul je na petoj poziciji na tabeli, odnosno diobi tog mjesta sa Arsenalom i Barnlijem, a kasne za šampionom Čelzijem tri boda. 

Prema procjenama, s ovim timom, i povredama, uz snagu dva kluba iz Mančestera, solidni Totenhem i Čelzi, kao i Arsenal koji ne igra Ligu prvaka, šanse Liverpula za "Top 4" nisu velike.

Kupovi su uvijek kocka, mada je kako rekosmo Klop izgubio dva finala, nije zaista nemoguće da ostane kratkih ruku i ove sezone i naposljetku dobije otkaz.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.