SPORT

Počeo "El Klasiko" za "novog Iniestu": Real otima Barceloni jednog od najtalentiranijih Brazilaca

Avaz.ba

15.12.2017

Gremio je početkom mjeseca doživio grubo triježnjenje od opijenosti zbog osvajanja naslova prvaka Južne Amerike.

Jer njegov najbolji igrač, 21-godišnji veznjak Artur Melo (Arthur), fotografirao se obučen u dres Barcelone i zagrljen s Robertom Fernandezom, sportskim direktorom španskog tima, koji je u Brazil došao gledati igrača zvanog "novi Iniesta".  

Andre Zanota (Zanotta), predsjednik brazilskog velikana, razbjesnio se na takvo ponašanje Barcelone i zaobilaženje kluba s kojim Artur ima ugovor sve do kraja 2019.  

Već je i prijavio Barcelonu FIFA-i nakon što je s Arturom obučenim u dres Blaugrane pozirao i Barcelonin skaut Andre Kari (Cury).

Ali svjestan da Gremio finansijski ne može parirati klubu koji dresovima obasipa njegovu najveću zvijezdu, predsjednik prvaka Južne Amerike odlučio se Barcelonin osvetiti na najbolniji način.

Učinio je to tako što je, kako piše Marca, počeo pregovore s Realom koji ne krije da je zainteresiran za sjajnog veznjaka kojeg od početka godine žele Čelsi i Atletiko.

Ali nakon što je Gremio vodio do trijumfa u Copi Libertadores, u kojem je debitirao u aprilu sa svih 40 tačnih dodavanja protiv Guaranija, očito je da će se za njega "igrati" El Clasico.

Zbog Barcelonine "prljave igre" zasad u toj utakmici vodi Real koji ima prednost što se s Gremiom nalazi na istom mjestu. U Abu Dabiju, gdje upravo ova dva kluba u nedjelju igraju finale klupskog SP-a.

Razumljivo je zašto je Barcelona zapela za Artura. On je nogometnom inteligencijom, vještinom s loptom i kreativnošću te čvrstoćom prototip veznjaka kakvi su u Barceloni na cijeni, prenosi Index.hr.

Ali Realovi skauti već neko vrijeme prate ovog mladog igrača i sa snimateljskih misija uvijek su se vraćali s preporukama. Smatraju ga najvećim brazilskim talentom nakon Viničiusa Juniora (Viniciusa)kojeg je Real već doveo.

  Ostali su još "samo" pregovori s Gremiom u UAE-u, a Arturova odštetna klauzula je 50 miliona eura. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.