SPORT

Španski mediji tvrde: Barcelona počela pregovore oko pojačanja vrijednog 100 miliona eura

Avaz.ba

18.12.2017

Španski mediji raspisali su se danas o velikom transferu koji Barcelona privodi kraju.

Kako javlja El Mundo Deportivo, francuski napadač Atletiko Madrida Antoan Grizman je počeo pregovore oko prelaska u redove katalonskog velikana na kraju ove sezone.

Predsjednik Barcelone Đozep Marija Bertomeu sastao se sa Grizmanovim roditeljima i sestrom na ručku u Barceloni, gdje su razgovarali o transferu za naredno ljeto. Ako se zna da je Grizman nešto ranije otpustio dugogodišnjeg menadžera koji ga je zastupao od početka karijere i sve stvari oko budućnosti karijere prepustio ocu, jasno je da je Bertomeu pričao s pravim ljudima.

Grizman je prošle godine ispoštovao Atletiko i odbio transfer u Mančester junajted jer je madridski klub imao zabranu registracije novih igrača i nije mogao da dovede zamjenu. Francuski reprezentativac je potpisao novi ugovor, ali uz uvjet da mu se otkupna klauzula smanji sa 200 na 100 miliona eura. Atletiko je pristao i praktično se pomirio sa gubitkom najboljeg igrača. Tako nešto je nedavno najavio i Dijego Simeone izjavom da neće stajati na putu svojim igračima kojima se pruža šansa za transfer koji se ne odbija...


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.