SPORT

Zimska pijaca: Ovo je 10 najvećih transfera koji bi se mogli desiti u januaru

Avaz.ba

19.12.2017

Kako se bliži zimski prelazni rok, tako u medijima stižu najave bombastičnih transfera.

Iako nema, barem u najavi, nekih "historijskih" transfera, očekuje se da će januarski prelazni rok biti izuzetno aktivan, a ovo je 10 najizglednijih transfera u predstojećem prelaznom roku.

Inigo Martinez (Real Sosijedad – Barcelona)

Barceloni treba stoper, a kada se tako nešto dogodi, većina klubova iz Primere drhti zbog straha da će im najbolji igrači iz odbrane otići na Camp Nou. Dugo se s Barcelonom vezalo ime Ajmerika (Aymerica) Laportea, iz Athletik Bilbaa, ali je u zadnje vrijeme sve aktualnija vijest da se Valverde odlučio na Martineza, stopera baskijske ekipe iz San Sebastijana, Real Sosijedada, koji ima sjajnu sezonu.

Filip Koutinjo (Philippe Coutinho) (Liverpul – Barcelona)

Koutinjova hoće-li-ili-neće drama bila je jedna od dužih trakavica ljetnog prijelaznog roka. Brazilac nije krio svoju želju da napusti Liverpul, ali njegov klub nije popustio te se transfer izjalovio. Međutim, sve je izvjesnije da će Barcelona povećati ponudu i konačno obuči Koutinja u crveno-plavi dres. Uostalom, kao što Arsenal i Liverpul dobro znaju, kada Barcelona nekoga želi, nemate puno izbora.

Aleksis Sančez (Alexis Sanchez) (Arsenal – Mančester Siti)

Sančezu na ljeto ističe ugovor s Arsenalom i jasno je da nema namjere produžiti ga. Čileanac izgleda demotivirano u dresu Topnika ove sezone, a već je ljetos bio pred vratima Sitija. Venger (Wenger) neće imati puno izbora, budući da će Čileanca izgubiti bez odštete ukoliko ne popusti.

Deni Rouz (Danny Rose) (Totenhem – Mančester Junajted)

Totenhemov Poketino (Pochettino) muku muči sa odbjeglim bekovima. Ljetos mu je Siti preoteo Kajla Volkera (Kylea Walkera), jednog od najboljih bekova lige, a sada drugi klub iz Mančestera prijeti isto učiniti i u slučaju Denija Rousa. Trzavice između trenera i engleskog reprezentativca već su neko vrijeme vidljive, i sve je izglednije da će Rose na zimu napustiti Sparse.

Leon Goretzka (Šalke – Barcelona)

Goretzka je još jedno ime kome ugovor ističe na kraju sezone. Za njemačkog veznjaka zainteresirani su Liverpul, Siti, Juventus i Bajern, ali sve je izglednije da je Goretzka odabrao Barcelonu. Osim toga, Blaugrana je deficitarna u sredini terena te bi i Šalke profitirao transferom prije isteka ugovora.

Kepa Arrizabalaga (Athletik Bilbao – Real Madrid)

U Španiji se govorka da je ovaj transfer već dogovoren. Real traži novog golmana već neko vrijeme – od neslavne propasti transfera Davida De Gee. Arrizabalaga ispunjava sve kriterije – mlad je, talentiran, nije pretjerano skup i Španjolac je.

David Luiz (Čelzi – Juventus)

David Luiz u nemilosti je Antonia Kontea i sve je izvjesnije da će i drugi put napustiti redove engleskog prvaka. Prosaca ne bi trebalo faliti, ali izgleda da je trenutno Juventus najveći favorit za Brazilčev potpis – Luiz bi mogao biti idealna zamjena za Bonućija.

Henrik Miktarijan (Henrikh Mkhitaryan) (Mančester Junajted – Inter)

Miktarijan se nije snašao u Murinnjovom Junajtedu. Iako je imao faze dobre forme, izgleda da mu Portugalac ne vjeruje i ne bi imao ništa protiv da napusti klub. Najizglednija destinacija je Milano – Inter se bori za naslov prvaka i treba mu dodatne kreacije u vezi, gdje previše ovisi o veteranu Valeri.

Maks Mejer (Max Meyer) (Šalke – Totenhem)

Mejer je još jedan u nizu talentiranih njemačkih veznjaka, koji mogu igrati između linija ili na klasičnoj poziciji srednjeg veznog. Upravo takav igrač treba Poketinu, čiji Totenhem je previše ovisan o kreaciji Eriksena i efikasnosti Allija i Kanea. Mejer bi donio pomalo od jednog i drugog.

Sandro Vagner (Hofenhajm – Bajern)

Još jedan od „riješenih“ transfera. Bajernu treba rezerva za Roberta Levandovskog, Vagner je voljan igrat drugu violinu Poljaku. Hofenhajm tu nema puno izbora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.