SPORT

Obamejanga Real više ne zanima, ali bi mogao završiti u drugom divu

Avaz.ba

25.12.2017

Sjajni napadač Borusije Dortmund Pjer-Emerik Obamejang (Pierre-Emerick Aubameyang, 28) dao je naslutiti da bi karijeru mogao nastaviti u redovima Atletiko Madrida. Iako je u više navrata isticao da mu je životna želja obući dres Real Madrida, očito je svjestan da se to neće dogoditi. No, zato nema ništa protiv da zaigra u dresu Realovog gradskog suparnika.

Nedavno se pojavila informacija da je Obamejang produžio ugovor s Borusijom, ali to se pokazalo netačnim. Cilj mu je očito što prije napustiti Dortmund budući da njegov odnos s čelnicima kluba više dobar, štoviše nedavno je privremeno izbačen iz momčadi zbog nediscipline.

- Nisam produžio ugovor s Borusijom, ta informacija nije istinita. Počinje prijelazni rok, tržnica je otvorena i za mene - rekao je Obamejang čije riječi prenosi Football Espana.

- Real Madrid više nije moja želja, ne razmišljam o tome. Atletiko? Svi znaju da traže igrača. Grizman bi mogao otići, a onda se svašta može dogoditi - dodao je Gabonac.

Obamejang je prošle sezone s 31 pogotkom bio najbolji strijelac Bundeslige. Ove je sezone zabio 13 golova i na ljestvici strijelaca zaostaje samo za Robertom Levandovskim (Lewandowski).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.