SPORT

Na Barceloninoj listi želja nalaze se Rus, Francuz i trojica Nijemaca

Avaz.ba

27.12.2017

Barcelona igra sjajnu sezonu, Atletiku u Primeri bježi devet, Realu čak 14 bodova, ali unatoč tome planira biti jako aktivna u sljedećem prijelaznom roku.

Marca je otkrila popis igrača koje trener Ernesto Valverde želi dovesti na Kamp nou. Popis predvodi Mesut Ezil (Ozil), njemački veznjak koji se već nekoliko mjeseci povezuje s Barcelonom. Ugovor u Arsenalu mu istječe na kraju sezone pa u Kataloniju u januaru može otići za siću.

Barcelona uz Ezila želi još dvojicu Nijemaca - Maksa Mejera (Max Meyer) i Leona Gorecku (Goretzka) iz Šalkea. Mejer je 22-godišnji veznjak koji je za Šalke debitirao prije četiri godine kada je u klub iz Bohuma stigao njegov vršnjak, saigrač i zamjenik kapitena Gorecka. Obojica su igrama u Šalkeu stigli i do reprezentacije, piše index.hr.

Ofenzivac Liona Nabil Fekir rješenje je ako Barcelona ne uspije dovesti Ezila, a 21-godišnji Rus Aleksandar Golovin iz CSKA ulaganje je u budućnost.

Budući da Havijer Maskerano (Javier Mascherano) odlazi u Kinu, izvjesno je da će Kolumbijac Džeri mina (Yerry) doći u Barcelonu već u januaru, a Entoan Grizman (Antoine Griezmann) i Artuer (Arthuer) opcije su za ljetni prijelazni rok.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.