SPORT

Počeo zimski prijelazni rok: Rekord već pao, a ovaj pakleni sastav je skoro besplatan

Avaz.ba

1.1.2018

S prvim danom nove godine započeo je zimski prijelazni rok u Evropi. Jedan rekord već je pao. Dosadašnji branič Satemptona Virdžil van Dajk (Virgil van Dijk) potpisao je za Liverpul u transferu vrijednom 84 miliona eura. Holanđanin je tako postao najskuplji stoper u historiji nogometa.

Počela je nogometna pijaca

Tako je bombastično najavljen još jedan prijelazni rok. Mogao bi on biti još senzacionalniji s obzirom da je s početkom 2018. na tržištu cijeli niz igrača koji već sada mogu potpisati predugovore s nekim klubom, a na ljeto tamo otići besplatno. 

Njima, naime, tada istječu aktualni ugovori pa postaju slobodni. Arsenal je zbog toga trenutno u najtežoj situaciji jer su dva najbolja nogometaša Topnika već odbila produžiti saradnju i izgledno je da najdalje od ljeta neće biti na Emiratesu. 

Aleksis Sančez (Alexis Sanchez) velika je želja Pepa Gvardiole (Guardiola), dok je ranije bilo govora da bi Nijemac mogao obnoviti saradnju sa Žoze Murinjom (Jose Mourinho).


United se oprašta od Mate i Erere?

Njemački Transfermartk napravio je idealnu momčad od igrača koji su u sličnom statusu. Uz spomenuti dvojac tamo se nalazi i golman Atletik Bilbaoa Kepa, koji bi uskoro trebao u Real Madrid. Među poznatim braničima na raspolaganju su Huanfran (Juanfran), Emre Džan (Can), Stefan de Vrij i Dejli Blind (Daley).

Nogometaš Šalkea i njemački reprezentativac Leon Gorecka (Goretzka) već je navodno sve dogovorio s Bajernom. Od veznjaka lako bi sredinu mogli još promijeniti Huan Mata (Juan) i Andrer Ererea (Herrera) iz Mančester junajteda.

Za kraj, zločesti dečko svjetskog nogometa Mario Baloteli (Balottelli) i poznato napadačko ime mogao bi se po osmi put u karijeri odlučiti na promjenu sredine.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.