SPORT

Ros Barkli potpisao za Čelzi

Twitter

S.Me.

5.1.2018

Čelzi je danas i zvanično predstavio svoje prvo januarsko pojačanje. Vezista Evertona Ros Barkli (Ross Barkley), potpisao je ugovor sa Čelzijem, gdje su okončane sve špekulacije oko njegovog transfera.

- Dobiti novu šansu u klubu kao što je Čelzi, za mene je to nevjerovatna stvar - rekao je Barkli nakon potpisivanja ugovora.



Ovaj dvadesetčetverogodišnji engleski reprezentativac potpisao je ugovor na pet i pol godina, a nosit će broj osam.

Direktorica Marina Granovskaia dodala je: "Ros je igrač kojem smo se dugo divili i sigurni smo da će se pokazati važnim igračem Čelziju. Posjeduje izvanredne tehničke i fizičke osobine, usklađene s dobrim iskustvom Premier lige i snažnom željom da uspiju na najvišem nivou. Dobrodošao je u klub i radujemo se što ćemo ga vidjeti na djelu" kazala je Marina.

Barkli stiže s bogatim iskustvom za tako mladog igrača, nakon što je već napravio 150 nastupa u Premier ligi za Everton, te je imenovan u Engleskoj reprezentaciji za Svjetsko i Evropsko prvenstvo.

Njegova svestranost omogućava da može igrati odmah iza napadača u veznom redu ali i u unutrašnjosti sredine terena, te je sposoban da razigra napadače svojim izvanrednom preglednošću igre.

Ozbiljna povreda na početku sezone, zadržala ga je od avgusta da ne igra za svoj tim, što znači da ima pravo igrati za Plavce na sva četiri fronta bez ikakvih problema, a uskoro se nadaju i potpunom njegovom oporavku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.