SPORT

Junajted završio prvo zimsko pojačanje: Cijeli Mančester bukvalno u šoku!

Piše: Avaz.ba

9.1.2018

Mančester junajted dogovorio je transfer Lukasa Moure (Lucas) iz redova Pari Sen Žermena!

Iz Francuske je stiglo svojevrsno iznenađenje, zaboravljeni Brazilac će pojačati tim Žozea Murinja (Jose Mourinho) za 25 miliona eura. 

Moura je potpuno precrtan na Parku prinčeva dolaskom Nejmara (Neymar) i Kilijana Mbapea (Kyllian Mbappe), mada je mjesto u timu izgubio još kada je godinu dana ranije stigao Anhel Di Marija (Angel), upravo kao otpisani igrač Mančester junajteda.

Mouru bije glas da je vječiti talent, da do svoje 25. godine nije pokazao da je za velika djela, iako je još prije četiri godine stigao u Pariz.


Navijači su prilično bijesni, na društvenim mrežama već pišu da su doveli brazilskog Tea Volkota (Theo Walcott), kao i da je na Murinjovu naredbu da mu dovede Grizmana (Griezmann), Perišića, Bejla (Bale) ili Dibalu (Dybala), Ed Vudvard (Woodward) završio dovođenjem prosječnog Brazilca.

Navijači Junajteda se također pitaju da li je moguće da klub dovodi Mouru u trenutku kada Pep Gvardiola (Guardiola) na drugoj strani grada dovodi Aleksisa Sančeza (Alexis Sanchez).

Zanimljivo je da su i navijači Sitija u šoku, također se podsmijevaju svojim komšijama istim konstatacijama i poređenjem Moure i Sančeza.

Jedino što navijači ističu kao pozitivnu stranu jeste cijena, jer u današnje vrijeme 25 miliona eura nije gotovo nikakav novac.

Pogledajte reakcije navijača na ostrvu:

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.