SPORT

Barcelona poprilično razljutila Salihamidžića: Ma šta kažu? Nema šanse!

Avaz.ba

12.1.2018

Otac veznjaka Bajerna Tiaga Alkantare, Mazinjo, navodno je već obavio pregovore s Barcelonom o povratku sina na Nou Kamp.

Alkantara je iz katalonskog kluba prešao na Allianc Arenu u julu 2013. godine za 25 miliona eura i ubrzo postao standardni prvotimac minhenskog kluba.

Ipak, ove sezone povreda ga je udaljila s terena te je Mundo Deportivo tvrdio kako je njegov transfer iz Bajerna sve bliže zaključenju.

No, te priče odlučno je demantovao sportski direktor Bajerna Hasan Salihamidžić koji je je poručio da navijači Barcelone mogu zaboraviti na povratak igrača koji je produkt škole njihovog kluba:

"Tiago je produžio ugovor s Bajernom prošle godine i on ga s klubom veže do ljeta 2021. godine. Ovdje je jedan od glavnih igrača i nema šanse da napusti klub. Tiago će ostati u Minhenu", rekao je popularni Braco u razgovoru za Bild.

Veznjak brazilskih korijena zadobio je povredu mišića u novembru prošle godine te nije putovao s momčadi na petodnevne pripreme u Katar. Povratak na teren očekuje se tek za mjesec dana.

"Očekujem da sve bude po planu i onako kako smo dogovorili s doktorima. Imamo jasne ciljeve za ovu sezonu, a Tiago je važan za ono što želimo postići", zaključio je Salihamidžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.