SPORT

{Transferi /} Real s paklenim timom piše novu historiju: Sve kreće od odlaska Zidana, a dolaska vrhunskog stručnjaka...

Piše: Avaz.ba

12.1.2018

Sve je izvjesnije da ćemo u Realu vidjeti velike promjene, počev od klupe gdje bi Zinedina Zidana (Zinadine Zidane) trebao da naslijedi Joakim Lev (Joachim Low), njemački selektor, ali i u igračkom kadru.

Eden Azar (Hazard) je otpao, naime, i on će, kao i saigrač iz reprezentacije Tibo Kurtoa (Thibaut Courtois) potpisati novi ugovor a "Plavcima", a prva meta Pereza ostaje Nejmar (Neymar). 

To će biti nemoguća misija na ljeto, čak i ako Ronaldo ode iz kluba, jer Parižani ne pomišljaju da prodaju Brazilca. 

Nasljednik Zidana

Španski mediji se bave time šta je obećano Levu, ako naslijedi Zidana? 

On želi da izvrši određene promjene u timu, Geret Bejl (Garath Bale) će svakako biti prodan, a vidjet ćemo hoće li i Ronaldo napustiti klub. Dani su odbrojani i Karimu Benzemi, a Lev želi da novi vođa napada bude Heri Kejn (Harry Kane), kao da i u klub stigne Timo Verner (Werner), njemački reprezentativac i nogometaš Lajpciga.

Najzad, šlag na tortu bi trebao da bude Paolo Dibala (Dybala) za šta bi Realu bilo potrebno sasvim sigurno blizu 200 miliona, a Perez očekuje da njemački selektor ubijedi Leona Gorecku (Goretzka) da kao slobodan igrač stigne na "Bernabeu". 

Real će i prodavati, očekuje se da narednog ljeta, ako ode Ronaldo, uz pomenute Bejla i Benzemu praktično sruše sve rekorde, potroše oko 400 miliona eura na novi tim.

Lev želi i novog golmana, ali Kurtoa je nemoguća meta, De Hea (De Gea) veoma teška, pa se pominje ipak da će Kepa naredne godine startovati kao prvi golman Reala. 

Nova historija

U odbrani, Alaba je jedna opcija, no i to je veliko pitanje da li bi ga se Bajern odrekao, a neke Perezove želje poput Dele Alija čini se da su nerealne. Dakle, Real ima novac, ima i viziju novog trenera, realno je da podmlade tim, ali i da operacija "Nejmar" bude odgođena za ljeto 2019.

Sa Kepom, Vernerom uz ostanak Modrića i Krosa (Kroos), dodatak u vidu Gorecke, kao i Kejnom ili Dibalom to će biti potpuno novi tim, odnosno nova stranica u historiji Reala. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.