SPORT

Venger završio "bombu", ali potpuno neočekivanu!

Avaz.ba

26.1.2018

Arsenal je ostao bez Aleksisa Sančeza (Alexis Sanchez), koji je već upisao i debi u dresu Mančestera junajteda.

Stigao je u zamjenu za Henrika Mihtarijana (Henrikh Mkhitaryan), ali jasno je da će "Guneri" morati dodatno da se pojačaju, ako žele da se vrate u Ligu prvaka. 

Gabonac otpao

Već danima unazad se piše o mogućem prelasku Pjer-Emerik Obamejanga (Pierre-Emerick Aubameyang) u redove Arsenala, Gabonac je propustio i dva ligaška duela u Njemačkoj, ali dvije strane nikako da pronađu zajednički jezik. 

Izgleda da od transfera bivšeg igrača Milana i Sent Etjena na "Emirejts" ipak neće biti ništa, kako se Gabonac našao na spisku igrača koji će sutra od 15.30 sati na svom stadionu ugostiti Frajburg u okviru 20. kola Bundeslige. 

Da su "Tobdžije" odustale od Gabonca, potvrđuju i nove informacije iz Engleske.

Naime, sada je novi igrač na radaru Arsena Vengera (Arsene Wenger), u pitanju je njegov zemljak iz redova madridskog Reala Karim Benzema. 

Bivši napadač Liona je prethodnih godina često bio povezivan s prelaskom na sjever Londona, ali konkretna ponuda od Arsenala nikada nije stigla u špansku prijestonicu.

Prema pisanju "Daily Mirrora", sada je navodno i sam nogometaš pristao da pojača Vengerovu četu, te ostaje samo da se klubovi dogovore oko obeštećenja. 

"Los Blankosi" će navodno za usluge francuskog nogometaša tražiti oko 53 miliona funti (60 miliona eura), uprkos tome što Benzema ove sezone nije svoj, postigao je svega pet golova na 17 nastupa, utopio se u sivilo Reala ove sezone.

Čekaju odlazak

Arsenal ipak nije spreman da izađe u susret upravi kluba sa "Santijago Bernabeua", spremni su Madriđanima da ponude 35 miliona funti (oko 40 miliona eura), što nije ni blizu svote koju za njegove usluge zahtjeva Real. 

Vidjet ćemo kako će se ova priča završiti, navijači Reala bi sigurno bili zadovoljni odlaskom Benzeme, kojeg već dugo žele da vide van kluba, a njegov odlazak značio bi i da Real mora da kupi novog špica već do kraja tekućeg prijelaznog roka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.