SPORT

Za Levandovskog nude 150 miliona eura, pa se oglasio Jup Hejnkes

Avaz Sport

24.2.2018

Poljski napadač Robert Levandovski nedavno je zamijenio dugogodišnjeg agenta Kučarskog popularnijim Pinijem Zahavijem koji je prodao Nejmara u PSG-u za najveći iznos u historiji nogometa.

Taj potez bio je dovoljan da se ponovno rasplamsa priča o želji za odlaskom poljskog napadača iz Bajerna, a mnogi njemački i španski mediji već dugo izvještavaju kako je na ljeto gotovo siguran njegov transfer u madridski Real koji bi za njega bio spreman dati i do 150 miliona eura.

No, daljnjim naklapanjima o odlasku najboljeg napadača kluba pokušao je stati na kraj trener Bajerna Jup Hejnkes koji tvrdi kako je ovaj posao jednostvano - nezamisliv.

"Njegova zamjena agenta nema nikakve veze. Ne mislim se baviti time. Mogu vam samo reći da sam razgovarao s čelnicima kluba i prema onome što su mi rekli, nemam razloga za brigu o njegovom odlasku.", rekao je trener Bavaraca za Kicker.

"Bajern jednostavno nije klub koji prodaje svoje najbolje igrače. Najbolji igrači Bajerna ostaju u Bajernu, nezamislivo je da bi on mogao biti prodan", zaključio je Hejnkes.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.