SPORT

Gotovo je? Strani mediji tvrde da Nejmar više neće igrati za PSG

Avaz Sport

11.3.2018

Kako pišu francuski i španski mediji, postoji realna mogućnost da Nejmar napusti PSG sljedećeg ljeta i više ne odigra nijednu utakmicu za pariski klub.

Ispadanje PSG-a iz Lige prvaka i povreda, te višemjesečna pauza od nogometa, probudili su još snažnije glasine o odlasku Nejmara iz Pariza, i to već sljedećeg ljeta.

Iako su ga katarski vlasnici kluba platili Barceloni čak 222 miliona eura, uz platu od tridesetak miliona eura godišnje, dnevnik ACB tvrdi kako se Brazilac brzo razočarao novom sredinom i poručio svom ocu da započne operaciju odlaska iz Pariza, i to po svaku cijenu.

Francuski "Le Parisien" saznaje kako je došlo do sastanka sportskog direktora PSG-a Antera Henrikea s igračem i njegovim predstavnicima, nakon čega je Henrike priznao da ne može garantirati ostanak 26-godišnje superzvijezde u Parizu.

Nejmar, koji je izazvao potres prošlog ljeta u Kataloniji, sada je, čini se, spreman isto napraviti i PSG-u. No, vjeruje se da ga klub neće pustiti bez odštete od barem 400 miliona eura.

Real se najčešće spominje kao sljedeća destinacija slavnog napadača, ali uprava madridskog kluba morat će dobro razmisliti ima li smisla uložiti ogroman novac u tako problematičnog i nepouzdanog igrača...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.