ŽELI GA NAPOLI

Rade Krunić pred transferom karijere!

Mozzart

19.4.2018

Prvo pojačanje Napolija za narednu sezonu bi vrlo lako mogao da bude Rade Krunić!

Ako se bude pitao Mauricio Sari, tako će i biti...

Vezista Empolija i reprezentacije Bosne i Hercegovine odavno je želja trenera Napolitanaca, a sada se ta želja opet aktivirala.

Italijanski mediji tvrde da će Napoli pokušati da zaključi transfer i prije nego što počne ljetnji prelazni rok kako bi na vrijeme osigurao dolazak Empolijevog veziste...

Navodno su pregovori već počeli i teku u dobrom smjeru.

Za mnoge je iznenađenje da se nekadašnji prvotimac fočanske Sutjeske, Donjeg Srema i Borca nalazi na listi želja tako jakog kluba kao što je Napoli. Pogotovo što je Krunić trenutno član drugoligaša Empolija. Ali to mu je ujedno i najveći adut da se preporuči Napolitancima.

Igrači Empolija imaju posebnu prednost kod Mauricija Sari čije izbore je nekad teško razumjeti, ali baš zbog toga je Sari poseban trener.

Krunić je karijeru započeo u Sutjesci iz Forče, potom jednu sezonu nosio dres Donjeg Srema iz kojeg je prvi put otišao u Italiju. U Veronu. Ali tamo se nije snašao i vratio se u Srbiju i zaigrao za Borac iz Čačka gdje je opet fudbalski oživio. U više navrata ga je želela Crvena zvezda, ali nije došlo do saradnje i u leto 2015. ga je kupio Empoli koji baš u tom periodu ostao bez trenera kada se Sari preselio u Napoli.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.