FRANCUSKA Prema radiju RMC

Liverpul počeo pregovore o dva spektakularna transfera

Avaz. Sport
06.05.2018 20:43

Veoma pouzdani francuski radio RMC, koji je u ovoj zemlji vjerovatno i najpouzdaniji izvor informacija za transfere, tvrdi kako je tim sa Enfilda počeo pregovore sa reprezentativcima Francuske Nabilom Fekirom (Lion) i Osmanom Dembeleom (Ousmane) iz Barcelone. 

RMC navodi kako je Lion pristao prodati Nabila Fekira za 70 miliona eura, plus bonusi, a da je veliku ulogu u pregovorima između dva tima odigrao nekadašnji menadžer Redsa Džerard Ulije (Gerard Houllier), sada savjetnik u francuskom timu.

Pored novca i bonusa put Efilda će u paketu i mlađi brat Fekir, 21-godišnji Jasin (Yassin), koji je tek nedavno priključen prvom timu Liona.

Fekir je sa Redsima navodno dogovorio petogodišnji ugovor, iako predsjednik Lyona Žan Mišel Olas (Jean-Michel Aulas) tvrdi kako danas nije pričao sa ljudima iz Liverpula.

RMC također navodi da je Liverpul krenuo i po dovođenje mlade zvijezde Barcelone, Dembelea.

Menadžer Redsa Jirgen Klop (Jurgen Klopp) veliki je fan 20-godišnjeg Francuza koji se nije naigrao u prvoj sezoni u dresu katalonskog velikana, što u timu sa Efilda pokušavaju iskoristiti kako bi ga doveli u svoje redove.

Nije poznata cifra koju engleski velikan nudi za francuskog fudbalera, ali činjenica da dovode ofanzivce u svoje redove može značiti da se spremaju i neki veliki odlasci.

NA VRH