VLADARI EVROPE

Real ima plan vrijedan pola milijarde eura, BBC odlazi u prošlost, spremite se za SCN

Index.hr

10.5.2018

Real treću godinu zaredom igra finale Lige prvaka, ali u Madridu nisu prezadovoljni odrađenom sezonom. U La Ligi su davno ispali iz borbe za naslov prvaka, a nisu se proslavili ni u Kupu kralja.

Madridski klub planira veliku rekonstrukciju ekipe u sljedećem prijelaznom roku, a na dvojicu nogometaša spreman je potrošiti 500 miliona eura. 

Napadački trojac BBC - Bejl (Bale), Benzema, Kristijano (Cristiano) - odlazi u historiju, a trebao bi ga naslijediti još moćniji SCN (Salah, Kristijano, Nejmar).

Svi su uvjereni da će Nejmar još i prije početka Svjetskog prvenstva potpisati za Real, koji će to zadovoljstvo platiti 300 miliona eura. Bivši igrač Barcelone za dobrodošlicu u Madridu trebao bi dobiti i dres s brojem deset, koji bi dobio od Luke Modrića. 


 

Madridski mediji javljaju da je Realov predsjednik Florentino Perez spreman Salaha, jednog od najboljih nogometaša ove sezone na svijetu, platiti 200 miliona eura. Liverpul je to, navodno, spreman prihvatiti, jer trener Jirgen Klop (Jürgen Klopp) ne vjeruje da Egipćanin može ponoviti ovakvu sezonu. U Realu novac za njih planiraju osigurati od prodaja nekoliko igrača, ali i kroz novac od sponzora, ulaznica i prodaje dresova.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.