TRANSFERI

Drugi najveći transfer u historiji: Real spremio 170 miliona eura za reprezentativca Srbije!

Avaz Sport

10.6.2018

Izvjesno je da će biti najveća zvijezda ljetnog prijelaznog roka, kao i da će Lacio na njemu zaraditi gotovo deseterostruko od iznosa koji je za njega platio.

Sergej Milinković-Savić (23) u avgustu 2015. došao je iz Genka u Lacio uz odštetu od 18 miliona eura. Tri godine kasnije po Transfermarktu vrijedi 90 miliona. No njegovu tržišnu vrijednost diktira Serđo Lotito.

Predsjednik Lacija zna da njegov sjajan veznjak ima ugovor do 2022. godine, produljen u pravo vrijeme, u proljeće prošle godine, nakon čega je odbio ponude PSG-a, Mančester junajteda i Juventusa.

Lotitu se to isplatilo jer slijedilo je nešto što je SMS-u radikalno povisilo cijenu: njegova odlična upravo završena sezona tokom koje je Milinković-Savić u 48 nastupa postigao 14 golova i imao devet asistencija.

I dok to sve ide u korist njegovom ostanku u Laciju, prodaju najboljeg igrača ubrzava neuspjeh njegovog kluba da se plasira u Ligu prvaka.

Naravno, Lacio će to napraviti, ali pod uvjetom da maksimalno zaradi ovim transferom.

Rimski Il Messaggero otkriva iz izvora u Laciju da će Real za Milinković-Savića ponuditi 150 miliona eura odštete i 20 miliona kroz bonuse.

SMS bi tako i sa samo fiksnim dijelom obeštećenja postao drugi najskuplji nogometaš u historiji. Ispred njega ostao bi samo Nejmar, za kojeg je PSG prošlog ljeta platio 222 miliona eura.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.