NOGOMET

Ronaldo prema Juventusu: Real je šokiran, a Kristijano dogovorio ugovor i plaću

Goal.com

5.7.2018

Kristijano Ronaldo (Cristiano Ronaldo) nikada nije bio sigurniji u svoju želju da napusti Real Madrid.

Ovaj put je stvarno tako.

Nije u pitanju vruća glava. Nije u pitanju ljutnja. Nije to nikakva taktika. Kristijano je odlučan u svojoj namjeri da napusti klub s kojim je u devet sezona osvojio četiri Lige prvaka i pet "Zlatnih lopti". Prvi koraci su već napravljeni, a Juventus ga čeka raširenih ruku.

Prije samo mjesec Real Madrid je smatrao da Ronaldove izjave iz Kijeva nisu nešto na što treba obraćati pažnju, mislili su da je riječ o njegovoj 'igri', ali sada su prvi put u devet godina shvatili da je situacija ozbiljna i da bi Kristijano uistinu mogao otići. Prije nekoliko mjeseci klub je dogovorio s Ronaldom da će mu smanjiti otkupnu klauzulu i da će ga pustiti da ode naljeto, ako to bude njegova želja, ali sve dok klubovi koji ga kupuju nisu Barcelona i Pari Sen Žermen. A sada je stvarno i došlo vrijeme za pregovaranje. Ronaldo nije blefirao. 

Juventus je "optimističan" načinom na koji se čitav posao odvija i nada se da će uspjeti sve zaključiti s cijenom od 100 milijuna eura, cifrom koju je Ronaldo ranije dogovorio s Realom, ali moguće je da ona naraste i na 120 miliona eura. Juventus već ima Ronaldov pristanak, Portugalac je prihvatio četverogodišnji ugovor koji će mu donijeti plaću od 30 miliona eura godišnje. Do 2022. godine, do kad će mu trajati ugovor, Ronaldo će već imati 37 godina i plaću veću od one koju sada ima u Real Madridu. Ono što se činilo kao obična glasina prije samo nekoliko dana, sada se uistinu događa.

A čak je i Ronaldo na neki način uvijek imao Juventus u svojim mislima. Prije svega, riječ je o klubu koji mu daje priliku da igra u šampionskoj ekipi, klubu koji igra Ligu prvaka i u kojemu će imati priliku osvojiti najveće trofeje i u trećoj državi. Ali najvažnije, riječ je o klubu koji mu nudi ljubav i poštovanje koje više ne osjeća u Realu. Kristijana su uistinu dirnule iskrene ovacije navijača u Torinu nakon što je zabio pogodak škaricama u Ligi prvaka. A i sam je priznao u jednom razgovoru za Real Madrid TV da je kao dijete bodrio Juventus. A tu je i činjenica da ga je Juve želio dovesti još dok je igrao u Sportingu 2002. godine. On je tada čak i doputovao u Torinu na potpisivanje ugovora, ali je posao propao jer Marselo Salas (Marcelo Salas), koji je bio uključen u dogovor, nije prihvatio otići u Lisabon. Ronaldo osjeća da ga je Juventus uvijek cijenio, nije zaboravio da su ga htjeli još dok je bio 'nitko' u svijetu nogometa. Sada, gotovo 20 godina kasnije, sudbina mu je pružila priliku da posao ipak zaključi. I on je odlučan u namjeri da to i napravi.

Zašto Ronaldo želi otići iz Real Madrida? 

Real Madrid je šokiran Ronaldovom odlukom, a glavni razlog zbog kojeg napadač želi otići je taj jer se više ne osjeća zaštićeno u klubu. Prvi znakovi nezadovoljstva su se pojavili prošlog ljeta, kada su se pojavile informacije o problemima s poreznim vlastima. Ronaldo smatra da Real tada nije stao u njegovu zaštitu. Situacija se pogoršala početkom sezone kada su se širile vijesti da Real taži njegovu zamjenu.

Iako je nekoliko puta naglašavao da je spreman završiti karijeru u Realu, odnos s klubom i nedostatak poštovanja i ljubavi koje osjeća u Madridu natjerali su ga da sreću potraži u Italiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.