TRANSFERI

Rekord pao nakon 17 godina: Liverpul doveo najskupljeg golmana u historiji nogometa

Alison Beker ( Twitter)

Index.hr

18.7.2018

Gotovo je - golman reprezentacije Brazila Alison Beker (Alisson Becker) više nije igrač Rome. On je postao najskuplji golman u historiji i čeka ga potpis ugovora s Liverpulom koji je za ukupno 75 miliona eura dogovorio njegov transfer iz Rima na Enfild. Tako je Alison srušio rekord  Đanluiđija Bufona (Gianluigija Buffona) iz 2001. godine, kada je iz Parme prešao u Juventus za 53 miliona eura.  

Nakon fantastične sezone u Italiji, gdje na 17 utakmica nije primio gol, Alison je čuvao gol Brazila na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a onda sve to naplatio ugovorom života koji ga čeka u gradu Beatlesa. Mediji s Otoka tvrde da je vratara zvao Jirgen Klop (Jurgen Klopp) kako bi ga uvjerio da dođe među Redse, nakon čega je engleski klub dogovorio s Romom transfer od 70 miliona eura, plus dodatnih pet kroz moguće bonuse. 
 

Tako je nakon Nabija Keite (Nabyja Keite) (RB Leipzig), Fabinja (Fabinha) (Monaco) i Džerdana Šaćirija (Xherdana Shaqirija) (Stoke City) Liverpul je dogovorio i četvrto veliko pojačanje kako bi opravdao etiketu europskog doprvaka i sljedeće sezone te eventualno ponovio plasman u finale najjačeg klupskog takmičenja.

Također, nakon velikih ulaganja Klop će imati i pritisak u Premier ligi. Sada je riješio pitanje golmana, koje je godine mučilo sve na Enfildu, pa se sada od njemačkog trenera očekuje da s Dejanom Lovrenom i društvom prekine crni niz i vrati naslov engleskog prvaka na koji Liverpul čeka od 1990. godine.  

S druge strane Roma je, poslije Rađe Naingolana (Radje Nainggolana) (Inter), ostala bez još jedne zvijezde. Sportski direktor Moći (Monchi) od svog dolaska samo prodaje ono što doista vrijedi na Olimpiku (prošlog ljeta prodao Salaha baš u Liverpul), a Rimljani na drugoj strani i ne dovode neka zvučna imena. Do sada su stigli Brian Kristante (Bryan Cristante) (Atalanta), Patrik Klajvert (Patrick Kluivert) (Ajax), Ante Ćorić (Dinamo), Havier Pastore (Javier Pastore) (PSG), Ivan Markano (Ivan Marcano) (Porto), Antonio Mirante (Bologna), David Santon (Davide Santon) (Inter) i Nikolo Zaniolo (Nicolo Zaniolo) (Inter). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.