DIJAMANT

Džeko pričao o transferu iz Rome i otkrio zašto je odbio otići u Čelzi

Avaz Sport

19.7.2018

Edin Džeko je u 139 utakmica otkako je u Romi zabio 73 gola i posljednjih prijelaznih rokova redovito ga se povezuje s odlaskom iz kluba.

Najbliže preseljenju je bio u januaru kada je transfer u Čelzi bio gotovo dogovoren, ali je napadač na kraju ipak odlučio ostati.

Posljednjih mjesec dana aktualne su priče o njegovom odlasku u Milan ili u Kinu, ali Džeko tvrdi da se ne planira seliti iz glavnog italijanskog grada.

- U Romi se osjećam jako dobro. To je bio i jedan od razloga zašto sam u januaru, kada se dogodilo to što se dogodilo, ostao u klubu. Imam suprugu i djecu i svi smo u ovom trenutku sretni u Rimu, rekao je Džeko za Roma TV pa dodao:

- Nismo osvojili ništa prošle sezone, ali mislim da smo imali sjajnu sezonu, posebno u Ligi prvaka. Nadam se da ove godine možemo napraviti novi iskorak.

Roma je ovoga ljeta ostala bez Alisona koji je u rekordnom transferu od 86 miliona eura otišao u Liverpul dok je Rađa Naingolan prešao u Inter, a doveli su Haviera Pastorea iz PSG-a, Justina Kluiverta iz Ajaxa, Davidea Santona iz Intera i Dinamovog Antu Ćorića.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.