TRANSFERI

Dogovara se spektakularna razmjena igrača: Iguain u Milanu, Bonuči se vraća u Juve!

Iguain i Bonuči ( Arhiv)

B92

1.8.2018

Nekoliko uglednih italijanskih novinara tvrdi da su Juventus i Milan dogovorili "bombastičnu" razmjenu igrača.

U toj razmjeni Milan je dobio Gonsala Iguaina (Gonzalo Higuaín) i Matiju Kaldaru (Mattia Caldara), dok se Leonardo Bonuči (Leonardo Bonucci) vratio u "Staru damu".

Đanluka di Marcio (Gianluca Di Marzio), Alfredo Pedula (Alfredo Pedullà), Fabricio Romano (Fabrizio Romano), Romeo Agresti i Simone Gambino tvrde da će Iguain u četvrtak ili najkasnije petak obaviti medicisnke preglede pred transfer u "Rosonere". 

Očekuje se i da u roku od nekoliko sati Bonuči dogovori sve detalje povratka u Torino, poslije samo godinu dana.  

Ovaj "trejd" obuhvata i novčane transakcije, pa će tako Milan zvanično pozajmiti Iguaina za 18 miliona eura, a onda sljedećeg ljeta imati opciju da ga otkupi za još 36 miliona eura.  

S druge strane, defanzivaci Bonuči i Kaldara su razmijenjeni 1/1, jer je vrijednost obojice procijenjena na po 35 miliona eura.

Iguain je do nedavnog dolaska Kristijana Ronalda (Cristiano Ronaldo) u Juventus bio najskuplji fudbaler u historiji italijanskog fudbala jer ga je "Stara dama" platila Napoliju 95 miliona eura na ljeto 2016.  

Tokom dvije sezone u Torinu postigao je 55 golova na 105 nastupa i osvojio po dvije titule i Kupa Italije.

S druge strane, Bonuči je odigrao 319 utakmica za Juve prije nego što je neočekivano prešao u Milan prošlog ljeta za 42 miliona eura.  

Treći član ove trampe Kaldara ima 24 godine, Juventus ga je kupio od Atalante u januaru 2017 za 15 miliona eura, ali je ostao na pozajmici u Bergamu pa nema nijedan nastup za "Staru damu".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.