TRANSFERI

Nekad idol, danas omražen: Bonučija niko nije dočekao u Torinu

Leonardo Bonuči ( Arhiv)

Index.hr

2.8.2018

U sklopu razmjene s Milanom, Juventus je vratio "odbjeglog sina" Leonarda Bonučija (Leonarda Bonuccija - 31). U suprotnom su pravcu otišli Gonsalo Iguain (Gonzalo Higuain - 30) i Matija Kaldara (Mattia Caldara - 24).

Iguain je u Milan je stigao na posudbu s pravom otkupa. Matija Kaldara i Leonardo Bonuči su, pak, dio razmjene bez odštete jer se obojici vrijednost procjenjuje na 35 miliona eura. 

Međutim, premda i dalje opijeni dolaskom Kristijana Ronalda (Cristiana Ronalda), Juventusovi navijači nisu suviše zadovoljni razmjenom. Već su protestirali protiv povratka Leonarda Bonučija kojem spočitavaju što je proteklog ljeta napustio Torino i otišao u Milano u transferu vrijednom 42 miliona eura. Njegovu su odluku interpretirali kao veleizdaju, pa i ne čudi što ne slave povratak jednog od najboljih italijanskih defenzivaca današnjice.

Leonarda Bonučija isprva niko od Juventusove navijačke baze danas nije dočekao u torinskom aerodromu. I klupski su čelnici bili iznenađeni kada su saznali kako ni ispred Juventusovog stadiona, u sklopu kojeg se nalazi klupska klinika, nije bilo nijednog navijača. 

Skloni neopraštanju, navijači torinskog kluba odlučili su ignorirati nekadašnjeg mezimca. Upitno je hoće li mu ikada i oprostiti što zbog prošlogodišnjeg odlaska što zbog gola kojim je u Milanovu dresu proslavio pogodak pred njihovim licima.

Italijanski mediji proteklih su dana izvještavali kako je Leonardo Bonuči spreman uputiti javno izvinjenje Juventusovim navijačima. Također, napominju kako je pred Leonardom Bonučijem dug put da ponovno postane heroj "Stare dame".  

U Torinu teško ili gotovo nikako ne opraštaju nekome ko je još prije nekoliko mjeseci ljubio Milanov grb.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.