TRANSFERI

Iguain na predstavljanju u Milanu: Sari je bio jedini koji me htio u Čelziju

AC Milan

Sportarena.hr

3.8.2018

Gonsalo Iguain (Gonzalo Higuain) nova je Milanova devetka.  U rekordnom transferu, kada je Milan u pitanju, Iguain napustio je Juventus i preselio na San Siro. Argentinac je u velikoj razmjeni postao nova Milanova devetka. 

Želim se zahvaliti Milanu koji je uložio velike napore da me dovede. To je veliki izazov za mene nakon svega što sam učinio u dosadašnjem dijelu karijere. Nadam se da ću opravdati povjerenje koje mi je ukazano - rekao je Iguain na predstavljanju. 

- Svjestan sam da sam došao u veliki klub s ogromnom historijom. Sviđa mi se sve što sam dosad vidio. Ovi navijači zaslužuju da se klub vrati tamo gdje i pripada - rekao je argentinski fudbaler.

Otkrio je ko je bio ključan u njegovom dolasku. 

- Leonardo je imao mnogo veze s mojim odlaskom. Uvjerile su me njegove riječi, poštenost i samopouzdanje koje sam mu vidio u očima. U Juventusu sam proveo dvije sjajne godine. Imali smo drugačija razmišljanja i to me je dovelo ovamo - ispričao je Iguain.

Rekao je kako mu nije žao što neće igrati s Ronaldom jer je već imao to iskustvo u Realu, a dotaknuo se i Mauricija Sarija (Maurizija Sarrija) i Čelzija. 

- Jako cijenim Sarija, ali on je bio jedini koji me je zaista želio vidjeti u Čelziju - otkrio je Iguain. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.