TRANSFERI

Real prijeti Interu tužbom zbog Modrića

Avaz Sport

9.8.2018

Real neće mirno gledati kako mu Inter uzima Luku Modrića. Hrvatski reprezentativac navodno je očaran ponudom Intera, od 60 miliona eura u sljedećih šest godina. 

No, u Realu su ljuti na Inter te planiraju tužiti milanski klub Evropskoj fudbalskoj organizaciji (UEFA).

Ima ugovor

Real, naime, smatra kako Inter krši pravila finansijskog fer-pleja, jer dio novca za dovođenje Modrića planira dobiti kroz sponzorske ugovore s kineskim “Suningom”, odnosno svojim vlasnikom.

Nešto slično je napravio Pari Sen Žermen s katarskom fondacijom kad je dovodio Nejmara (Neymar).

Inter je, navodno, čak obećao Modriću i transfer u Kinu nakon četiri godine provedene u Milanu. Španski list “El Mundo Deportivo” navodi i da je niži porez u Italiji jedan od razloga zašto Modrić želi otići iz Reala, s kojim ima ugovor na još dvije godine, prema kojem bi trebao zaraditi 13 miliona eura.

- Real je spreman saslušati Modrića i povećati mu plaću - tvrdi katalonski list, ali i dodaje da su u Madridu ljuti na Modrićeve agente, koji ga nagovaraju na odlazak u Italiju.

Madridski list “As” doznao je od izvora bliskih igraču da hrvatski reprezentativac želi napustiti Real, ali i da je spreman čuti šta mu evropski prvak nudi. 

- Real je sa Modrićem u mnogo boljoj poziciji nego što je bio s Kristijanom Ronaldom (Cristiano), koji je bio čvrst u namjeri da napusti klub i očigledno je imao mnogo više aduta u rukavu - navodi list.

Modrić je, za razliku od Ronalda, spreman ostati, ali pod određenim uvjetima u vezi sa plaćom. Inter nudi Modriću četverogodišnji ugovor od 10 miliona eura po sezoni te transfer u Kinu, gdje bi za dvije sezone zaradio još 20 miliona eura. 

U Realu, 32-godišnjem Modriću niko ne garantira da će mu po isteku aktuelnog ugovora Real produžiti saradnju, a posebno ne pod uvjetima kakve mu nudi Inter.

Javna poruka

Ako se Real uspije približiti Interovoj ponudi, Modrić će izabrati ostanak u Madridu, vjeruju španski novinari. U Madridu je četiri puta osvojio Ligu prvaka i idol je navijača. Njegova ljubav i poštovanje prema klubu odigrat će veliku ulogu u donošenju odluke, ali i novac, jer će uskoro proslaviti 33. rođendan i ovo mu je možda posljednja prilika za veliki ugovor.

Madriđani pišu i da će se Modrić, ako odluči otići, morati zamjeriti predsjedniku Florentinu Perezu i navijačima, jer će ga pustiti tek ako javno poruči da će napustiti klub

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.