SPORT

Jirgen Klop dovodi u Liverpul sjajnog Italijana za 100 miliona eura

Avaz Sport

30.10.2018

Viceprvak Evrope Borusija Dortmund već ima jedan od najboljih napada na svijetu, ali Jirgen Klop (Jürgen Klopp) očigledno ne planira da stane kada je angažiranje kvalitetnih i skupih pojačanja u pitanju.

Sljedeća meta Nijemca koji s klupe predvodi "Redse" bit će krilni napadač Napolija Lorenco Insinje (Lorenzo Insigne, 27), momak koji bi Liverpul mogao da košta više od 100 miliona eura ukoliko zaista dođe do realizacije transfera.

Napoli je spreman da pregovara ukoliko Englezi izađu s adekvatnom ponudom, a ona je okruglo 101 miliona eura, piše "Gazeta delo Sport".

Ovaj izvor piše da Napolitanci nisu pod pritiskom i da neće žuriti s pregovorima ukoliko ne uvide da je zainteresirana strana spremna ispuniti njihove zahtjeve.

Zimski prijelazni rok je blizu, zavisit će i od raspleta u Grupi C Lige prvaka gdje Liverpul, PSŽ i Napoli vode bitku za dva mjesta koja vode u eliminacionu fazu.

Realna opcija je da se s ovom pričom sačeka do sljedećeg ljeta, ali nikad ne znate šta sve može da se desi na tržištu tokom zime, a svakako da će rezultati koje Napoli bude pravio u naredna dva mjeseca utjecati na konačnu odluku italijanskog kluba vezano za prodaju Insinjea.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.